Az Olasz konyha! – 1.rész

 

Kedves olvasó!
Wessely Márta gasztronómiai újságíró, tanácsadó írásán keresztül szeretnénk bepillantást nyújtani Önöknek az olasz konyha sokszínűségébe.
Pizza, pasta, tiramisu. Általában ezek jutnak először eszünkbe az olasz konyháról. Ám ennek az országnak a konyhája ennél sokkal gazdagabb és sokkalta árnyaltabb.
PIZZA, A KIHAGYHATATLAN

Kezdjük például a pizzával. Megfigyelhető, hogy az olasz pizza annál jobb, minél délebbre utazik az ember. Az északi régióban is ki lehet fogni jól elkészített példányokat, de Rómától délre már szinte lehetetlen mellényúlni. Campaniában, Nápolyban általában kétféle feltéttel készítik a pizzát. Vagy margherita (paradicsommozzarella és bazsalikom), vagy marinara (paradicsom, fokhagyma és oregánó). De érdemes kipróbálni még a quattro formaggit (négyféle sajt), a prosciutto e funghit (sonka és gomba) vagy a capricciosát (paradicsom, mozarella, gomba, articsóka, sonka, olívabogyó és főtt tojás).

Talán a legismertebb olasz étel a pizza, akkor finom, ha minőségi alapanyagokat használunk!